top of page

Assistència a l'obra de teatre 'Passos Lleugers'

153 alumnes d'ESO del nostre centre assistim al Gran Teatre d'Alzira per veure l'obra 'Passos Lleugers', al voltant de la data commemorativa del 25 de novembre Dia Internacional Contra la Violència cap a les Dones.

A l’acte promogut per Amnistia Internacional de la Ribera, Edicions 96 i la Companyia CRIT participen més de 500 alumnes d’instituts d’Alzira, Carcaixent , la Pobla Llarga i l’Alcúdia.

Amnistia Internacional, des del seu grup local de La Ribera, Edicions 96 i la companyia de teatre valenciana CRIT reprenen el projecte teatral “Passos lleugers”, construït a partir de casos reals documentats per Amnistia Internacional i dramatitzats per la reconeguda escriptora italiana Dacia Maraini, dins la campanya mundial “Mai més violència contra les dones”.

Passos Lleugers (Passi affrettati) és un projecte social de sensibilització contra la violència masclista i una nova eina per a la promoció de la igualtat entre dones i homes que consisteix en una lectura dramatitzada de vastíssima repercussió internacional que es duu a terme, des de fa anys, a Itàlia, França, Anglaterra, Alemanya, Japó, etc. A més de la representació, l’esdeveniment és més ampli ja que inclou un col·loqui posterior del públic adolescent amb la companyia CRIT i amb activistes d’Amnistia Internacional.

Dacia Maraini, la dramaturga italiana contemporània més traduïda i representada internacionalment, amb Passi affrettati ha volgut continuar, des del teatre, un compromís que ha mantingut durant tota la vida, el de la lluita pels drets de les dones. Passos Lleugers recull els testimonis de huit dones presoneres de la discriminació del seu entorn que simbolitzen una tràgica quotidianitat. Les cròniques, de fet, continuen enregistrant l’horror i la por de les que, sobretot dins les parets de casa, són víctimes de pares, esposos, fills o companys.

La posada en escena de Passos Lleugers compta amb el repartiment següent: Rosana Pastor, Maribel Bravo, Pau Pons, Anna Marí, Pau Gregori, Josep Valero i Daniel Tormo sota la direcció de Dacia Maraini. Per als membres de la companyia CRIT la producció d’aquest esdeveniment “suposa l’afirmació del nostre compromís contra la violència masclista a través d’un text necessari i colpidor que ens obliga a reflexionar sobre aquest greu problema que segueix present a totes les societats del món”.

Imagen 6.png


 THE ARTIFACT MANIFAST: 

 

This is a great space to write long text about your company and your services. You can use this space to go into a little more detail about your company. Talk about your team and what services you provide. Tell your visitors the story of how you came up with the idea for your business and what makes you different from your competitors. Make your company stand out and show your visitors who you are. Tip: Add your own image by double clicking the image and clicking Change Image.

 UPCOMING EVENTS: 

 

10/31/23:  Scandinavian Art Show

 

11/6/23:  Video Art Around The World

 

11/29/23:  Lecture: History of Art

 

12/1/23:  Installations 2023 Indie Film Festival

 FOLLOW THE ARTIFACT: 
  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • Instagram B&W
 RECENT POSTS: 
No hay tags aún.
 SEARCH BY TAGS: 
bottom of page